Montažne kuće Pink–D Ivanjica
Proizvodimo kvalitetne montažne kuće, škole, hale i druge montažne objekte po vašoj želji.

Tel/Fax:032/661-800 * Mob:064/301-81-94 * www.pink-d.co.rs *  rudak@pink-d.co.rs

montazne kuce, montažne kuće,montazne,kuce,montažne,kuće, montazne kuce ivanjica, montažne kuće ivanjica

Spoljnji zid

Zidni elementi se prave u radionici prema projektu i isporucuju se na gradilište. Prave se u modularnim dimenzijama 120x260 cm i 60x260 cm, a mogu biti spoljni i unutrasnji, puni ili sa ugradjenim prozorima i vratima u zavisnosti od mesta u sklopu objekta.
Visina drvene temeljne grede omogucava postavljanje termicke izolacije poda debljine 50 mm. Narucilac pre montaze kuce postavlja hidroizolaciju u vidu traka od "kondora" ili terhartije ispod svih temeljaca, a nakon zavrsene montaze radi izolaciju po celoj ploci.

1.
Gips karton ploča
9.5mm
2.
Iverica
10mm
3.
PVC folija
0.15mm
4.
Minetalna vuna
100mm
5.
Iverica
10mm
6.
Izoterm obloga
50mm

Unutrašnji zid

Elementi za sanitarne prostorije i delove kuhinje oblazu se vodootpornim gips-karton plocama debljine 12.5 mm. Uz finalne unutrasnje obloge isporucuje se ispunjac i traka za obradu spojeva.
Montaza elemenata i spajanje u jednu celinu vrsi se pomocu drvenih temeljaca, vencanica i lajsni koje se ubacuju u prethodno uradjene zlebove.
U zidne elemente se ugradjuju plasticna savitljiva creva i kutija za razvode elektroinstalacije.

1.
Gips karton ploča
9.5mm
2.
Iverica
10mm
3.
Minetalna vuna
50mm
4.
Vazdušni prostor
30mm
5.
Iverica
10mm
6.
IGips karton ploča
9.5mm

Plafonska konstrukcija

 

Plafonska konstrukcija montazne kuce se sastoji od rostilja, izolacije, parne brane i plafonske obloge. Presek plafonske konstrukcije prikazan je na sledecoj slici.
Ispod donjih pojaseva krovnih vezaca postavlja se rostilj od letvi preseka 48x40 mm, preko koga se sa donje strane postavlja parna brana od PVC folije i plafonska obloga od gips-karton ploca debljine 9.5 mm. Preko rostilja i plafonske obloge postavlja se toplotna izolacija od presovane mineralne vune debljine 100 mm. Rostilj i plafonska obloga vezuju se odgovarajucim okovima. Preko plafonske obloge radi se kompletan moleraj.

1.
Gips karton ploča
9.5mm
2.
PVC folija
0.15mm
3.
Drvena letva
48x40mm
4.
Vazdušni prostor
40mm
5.
Mineralna vuna
100mm

 

 

 

Krovni elementi

Krovna konstrukcija se pravi od resetkastih nosaca od prosusene camove gradje I i II klase, u svemu prema statickom proracunu. Montaza nosaca se vrsi preko zidne konstrukcije na modularnom rastojanju. Krovni nosaci se medjusobno povezuju dascanom oplatom debljine 24 mm u krovnim ravnima, plafonskim letvama u plafonskim ravnima i vertikalnim i horizontalnim spregovima, tako da se postize prostorna stabilnost krova i objekta.
Preko dascane oplate postavlja se ter-papir, poduzne i poprecne letve preseka 24x48 mm, tako da se dobija provetravanje ispod krovnog pokrivaca. Pokrivanje krova vrsi se falcovanim crepom M222 proizvodjaca "Polet" Novi Becej. Kalkanski delovi krova se oblazu ivericom debljine 10 mm i "Izoterm" oblogom debljine 50 mm. Venci krova se opsivaju camovom rendisanom daskom debljine 20 mm, a strehe profilisanom daskom-lamperijom debljine 15 mm preko letvi preseka 40x48 mm. Venci i strehe se boje sadolinom u dva premaza.
 
 
 
Dimenzije elemenata krova
 
1.
Daščana opalata
24mm
2.
Letve za ter papir
24x48mm
3.
Iverica
10mm
4.
Izoterm obloga
50mm
5.
Venci krova
20mm
6
letve za lamperiju
40x48mm
7.
Lamperija
15mm

Stolarija

Stolarija se izradjuje od kvalitetne camove gradje. Prozori i vrata se montiraju u zidne elemente prilikom izrade u radionici ili se ugradjivanje vrsi na gradilistu posle montaze, odnosno pokrivanja objekta.
Prozori i balkonska vrata su jednostruki, jednodelni-ekranski, otvaraju se oko vertikalne osovine, izuzev prozora 60x60 cm koji se otvara oko obe osovine pomocu okretno-nagibnog okova. U sklopu prozora i balkonskih vrata rade se kapci sa pokretnim ili fiksnim zaluzinama.
Unutrasnja jednokrilna vrata su duplo šperovana, puna ili poluzastakljena sa samostelujucim stokom.
Ulazna vrata su jednokrilna poluzastakljena sa ili bez nadsvetla sa podelom u kombinaciji tablica i staklenih površina. Obezbedjena su sigurnosnom bravom sa uloskom, a ostala vrata obicnim bravama.
Sva stolarija se stakli izopan staklom i boji sadolinom u dva premaza.